Door informatieplicht energiebesparing optimaal energie besparen!

Wat is de informatieplicht energiebesparing?

Als ondernemer heb je er misschien van gehoord; de informatieplicht energiebesparing. Wanneer je als bedrijf of instelling jaarlijks meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 gas verbruikt ben je verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen. Deze maatregelen hebben een terugverdientijd van vijf jaar of minder. Dit noemen we de ‘energiebesparingsplicht’. Vanaf 1 juli 2019 is hier de informatieplicht energiebesparing bovenop gekomen. Wat wil dit zeggen? De informatieplicht energiebesparing stelt dat een onderneming uiterlijk 1 juli 2019 had moeten rapporteren welke energiebesparende maatregelen je hebt uitgevoerd. Dit rapport kun je indienen in het eLoket van RVO. Inmiddels is deze deadline verstreken, toch hebben nog niet alle bedrijven zich gerapporteerd. Dat begrijpen we. Als drukke ondernemer ben je bezig met andere zaken: ondernemen. EnergiePartners laat je graag inzien dat de informatieplicht energiebesparing niet alleen een ‘moetje’ is. Het levert je ook veel op!

Energie besparen: geld overhouden!

Ben je bang dat het treffen van energiebesparende maatregelen door de informatieplicht energiebesparing veel geld gaat kosten? Wij stellen je graag gerust. Vaak bestaan de maatregelen uit laaghangend fruit welke direct geld opleveren. Weinig inspanning, maar met groots effect. Denk aan het juist instellen van de verwarming, waardoor je buiten openingstijden niet onnodig stookt. Of het volledig uitzetten van apparaten wanneer je ze niet gebruikt. Sommige maatregelen vragen wel om een investering in geld, hierbij draait het om langetermijndenken. Door nu te investeren, kun je op een later moment veel geld overhouden.

Waarom is er de informatieplicht energiebesparing?

EnergiePartners legt je graag het doel uit van de informatieplicht energiebesparing. Deze plicht komt voort uit de Wet Milieubeheer: een wet opgesteld om ons milieu te beschermen. Dat is hard nodig. Bij het produceren van energie komen er klimaatonvriendelijke stoffen vrij. Door op energie te besparen, reduceer je het vrijkomen van deze stoffen. Naast de productie van energie, is ook het verbruiken van energie schadelijk voor het milieu. Tijdens het verbruik van energie komt er koolstofdioxide (CO2) vrij. Bij een grote hoeveelheid CO2 in de lucht ontstaat er het broeikaseffect. Het gevolg ondervinden we nu: de aarde warmt op. Naast CO2 circuleren er nu ook andere schadelijke stoffen door de lucht. Dit leidt niet direct tot het broeikaseffect, maar zorgt wél voor luchtvervuiling. Om dit effect op het klimaat tegen te gaan is er de energiebesparingsplicht. Deze plicht is een hulpmiddel voor ondernemers om te weten welke maatregelen zij moeten nemen.

Optimaal energie besparen

Wil je met jouw onderneming optimaal energie besparen? Dat moedigen wij van EnergiePartners alleen maar aan. Wij ondersteunen je hierbij als jouw onafhankelijke adviesbureau. Wanneer je jouw onderneming bij ons aanmeldt, gaan wij direct een energieadviseur aan je koppelen. Dit is ten alle tijden jouw persoonlijke aanspreekpunt. De energieadviseur komt langs voor een gebouwgebonden energiescan. Alle erkende maatregelen worden hierbij direct meegenomen. Is de ronde door het pand klaar? Dan koppelen wij de gegevens aan de EnergiePlanner: jouw online energiebesparingstool. Met de EnergiePlanner heb jij altijd inzicht in het meest actuele energieverbruik, de investeringen, terugverdientijden en wat het besparen oplevert: zowel in CO2-vermindering als in opgeleverde euro’s!

Direct aan de slag met energie besparen!

Wil je direct starten met energie besparen? Of heb je nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

EnergiePartners maakt jouw zakelijk energieverbruik inzichtelijk en geeft je duurzame oplossingen voor nieuwe besparingen
Nieuwsbrief
Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan houden wij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

© 2017 EnergiePartners | Alle rechten voorbehouden Algemene voorwaarden